top of page

Her verhaal van Iesje

Jonge moeder die een droom heeft om verder te studeren

Iesje, een jonge vrouw en moeder van 26 oud is een van die vrouwen die als droom heeft verder te studeren: “Ik heb mijn havodiploma ontvangen maar zou graag weer willen beginnen met een opleiding, ik wil meer uit mijzelf halen dan ik nu doe!”

 

Financieel onafhankelijk

Verder studeren kan een groot verschil voor haar maken, zo zou ze financieel onafhankelijk kunnen worden doordat ze kan gaan werken. Iesje: “En ik push mezelf om op die manier verder te groeien, daarnaast als ik meerdere diploma’s heb, kan ik op die manier ook een voorbeeld voor mijn kinderen zijn.” Het lastige hierin is dat vrouwen zoals Iesje niet zomaar kunnen gaan studeren, vaak komt hier meer bij kijken, zoals financiën en een gezin.

 

Veel kosten bij eens studie

Het kan lastig zijn om je studie te combineren met kinderen maar ook financieel moet iemand goed zitten, er komen namelijk veel kosten bij een studie kijken, denk aan een geschikte laptop, schoolboeken, collegegeld en overige materiaal. Iesje geeft aan dat deze punten zeker een grote rol spelen: “Ik twijfel om een andere studie te volgen, dit vanwege veranderingen in mijn financiën, ik blijf natuurlijk mijn vaste lasten hebben. Het fonds zou mij hierbij kunnen ondersteunen door bijvoorbeeld een deel van mijn studiekosten over te nemen.”

 

Fonds voor gemotiveerde vrouwen

Dit is waar het Jasmijn kracht on tour Fonds in zou kunnen springen. Een fonds welk gemotiveerde vrouwen helpt om zich verder te ontwikkelen, door onderwijs te volgen. Ook al is hier geen geld voor, dit zou volgens ons namelijk geen belemmering mogen zijn voor het verwezenlijken van hun droom. Daarom komen vrouwen zoals Iesje in aanmerking voor een gift uit het fonds.

 

Vrouwencentrum Jasmijn selecteert de vrouwen

Het vrouwencentrum Jasmijn zal zelf deze vrouwen selecteren en de procedure nauwlettend in de gaten houden, zodat uw geld ook daadwerkelijk op de juiste plek terecht zal komen. Volgens Iesje is het erg belangrijk dat zoveel mogelijk mensen geld doneren of helpen om geld te verzamelen: “Er zijn veel vrouwen die wel weer naar school zouden willen gaan, maar het eigenlijk niet kunnen betalen. Het fonds is een ideale manier om ook deze mensen te helpen weer vooruit te komen en ze de mogelijkheid aan te bieden om aan zichzelf te werken.”

 

Neem daarom een kijkje op de website om te doneren of om een actie te starten om meer geld in te zamelen!

bottom of page