top of page

Het verhaal van Astrid

Op het moment werk ik in de zorg en volg hiernaast een opleiding tot Verzorgende-IG

Astrid is een vrouw van 27 jaar en moeder. Zij heeft deelgenomen aan het project ‘Jasmijn Werkt’. En deelt graag haar verhaal. ‘Voordat ik naar ‘Jasmijn Werkt’ ging, had ik nog geen mbo-opleiding afgerond. Ik ben vrij vroeg van school af gegaan om te gaan werken’.

Voor sommige vrouwen is het lastiger om verder te studeren, dit kan verschillende redenen hebben. ‘Bij mij was de motivatie er vroeger gewoon niet, maar dit veranderde nadat mijn dochter geboren was. Ik wilde voor haar een andere toekomst, om dat te bereiken moest ik het roer volledig omgooien’. Toen Astrid zwanger werd, werd haar contract bij de supermarkt niet meer verlengt. Ze besefte vervolgens dat ze niet meer in een supermarkt wilde werken maar hier had ze een diploma voor nodig. ‘Dit was voor mij de motivatie om toch weer te beginnen aan een opleiding’.

Er is veel veranderd voor Astrid na het volgen van de opleiding. ‘Het heeft mij alleen maar meer gemotiveerd om door te leren: Nadat ik mijn Helpende zorg en Welzijn diploma gehaald heb, ben ik nog verder gaan studeren. Op het moment werk ik in de zorg en volg hiernaast een opleiding tot Verzorgende-IG’.

Financiën speelden bij Astrid ook een grote rol. ‘Ik heb nooit kunnen sparen vanwege mijn uitkering. Dit maakte het best lastig voor mij, een opleiding is immers een behoorlijke uitgave. Vanuit Jasmijn heb ik super begeleiding gehad. Het allerfijnste vond ik dat het eerste schooljaar mijn schoolgeld en schoolboeken betaald werden, dit heeft ervoor gezorgd dat de drempel stukken kleiner was. Ik kon naar school gaan zonder een schuld op te bouwen. Ik heb dit echt te danken aan de hulp die ik gehad heb!’

Het Jasmijn kracht on Tour Fonds kan voor vrouwen een groot verschil maken. Volgens Astrid is het dan ook erg belangrijk dat mensen geld overmaken naar het fonds. ‘Ik vind dat elke vrouw recht heeft om door te leren, om te werken aan haar toekomst! Juist de mensen die wat moeite hebben om rond te komen verdienen een duwtje in de goede richting, dit kan ze helpen om weer in zichzelf te geloven en om trots op zichzelf te zijn. Het is misschien een kleine moeite voor iemand maar maakt zo’n groot gebaar. Je zou iemands toekomst kunnen veranderen!’

bottom of page