top of page

Boek over Fondsenwerving: Weg van Filantropie

“Geven en nemen is passé. Gezamenlijk werken de schrijvers Broodman en Peerdeman aan een doel en daar allebei een aandeel in hebben, co-creatie, daar moeten we naar toe. Ik geef giften, maar deel ook vaak mijn professionele kennis of netwerk. Ik verbind belangen aan elkaar.” Deze uitspraak, en die van andere van grote gevers, inspireerde Vera Peerdeman en Hans Broodman om een praktische leidraad te schrijven voor betere samenwerking tussen grote gevers en non-profit organisaties. Samen schreven zij het boek ‘Weg van Filantropie’, dat in maart van dit jaar verschenen is.

Wie volgens de auteurs de weg van filantropie bewandelt, leert al snel dat tweerichtingsverkeer noodzakelijk is om grote gevers met succes aan een organisatie te verbinden. "Filantropie gaat namelijk verder dan fondsenwerving. Er is geen sprake van het traditionele geven en nemen: samenwerking staat centraal. Om dit te bereiken is nog een lange weg te gaan." Zo vertelt een gever in het boek: “Voordat ik een bijdrage lever, wil ik echt een weg uitstippelen. Als je naar iets concreets toe werkt, geeft dat veel voldoening.”

‘Weg van Filantropie’ belooft een handboek te zijn voor non-profit organisaties die (beter) willen samenwerken met grote gevers, en vice versa. Het staat vol praktische tips, gebaseerd op ervaringen uit de dagelijkse praktijk van Vera en Hans, interviews die zij met grote gevers en non-profit organisaties voerden en de informatie uit het grote geveronderzoek ‘Filantropie in Nederland’. >>> Lees meer bij Fondsenwerving.nl

Recente berichten
Archief
bottom of page