top of page

8 juni: lancering ‘Jasmijn Kracht on Tour Fonds’ voor vrouwen

Jasmijn Kracht on Tour Fonds’ is een fonds voor vrouwen die een opleiding willen gaan volgen.

Op donderdag 8 juni wordt de website met een crowdfunding pagina gelanceerd waarmee mensen en bedrijven het fonds kunnen vullen.

Het fonds heeft als doel om vrouwen in Groningen, die een middelbare beroepsopleiding willen volgen om financieel onafhankelijk te worden maar het schoolgeld en de boeken om diverse redenen niet kunnen bekostigen (bijvoorbeeld alleenstaande moeders met studiefinanciering, vrouwen met een partner die het minimum loon verdiend of een bijstandsuitkering heeft) financieel te steunen door (een deel van) het studiegeld direct over te maken aan het opleidingsinstituut.

Het Jasmijn Kracht on Tour Fonds moet gevuld worden door crowd-funding. Aan de website www.jasmijnkrachtontourfonds.nl is een donatie-pagina gekoppeld van Stichting Lokale Fondsen Nederland.

De naam is afgeleid van de campagne Kracht on Tour van het ministerie van OCW (http://www.krachtontour.nl/regios/groningen) die als doel heeft om de financiële positie van vrouwen te verbeteren.

In Groningen is Multicultureel Vrouwencentrum Jasmijn als een van de dealmakers, zeer actief geweest om goede afspraken te maken. Toch komen wij regelmatig vrouwen tegen die wel vooruit willen maar dan tegen financiële barrières aanlopen waardoor zij geen opleiding gaan doen. Veelal jonge vrouwen (met kinderen) die hun hele leven nog voor zich hebben.

Om hier iets aan te doen is tijdens een Groninger Kracht on Tour partnerbijeenkomst bedacht dat een fonds hiervoor uitkomst zou kunnen bieden. Jasmijn heeft het initiatief genomen om het daadwerkelijk te realiseren.

Wanneer? 8 juni

Hoe laat? 16:00 – 17:00 uur

Waar? Multicultureel Vrouwencentrum Jasmijn

Floresstraat 2/1, Groningen

Meer informatie:

Alice Thijs, telefoon 050 - 573 3319 of a.thijs@jasmijn.info

Recente berichten
Archief
bottom of page